• Facebook
  • Twitter
MTA
Comments

Kali ni aku akan berkongsi bagaimana cara untuk membuat sharing korang sendiri dengan menggunakan software HFS ( HTTP File Sharing). Caranya sgtlah mudah even budak tadika pun boleh buat.

Apa yang perlu ade untuk membuat sharing?
1) Software
2) File untuk disharing



Bagaimana Caranya?
1) Download Aplikasi HFS disini http://www.rejetto.com/hfs/?f=dl untuk stable aplikasi atau disini http://www.rejetto.com/forum/index.php?board=33.0 untuk versi beta.

2)

Drag file or folder pada tempat yang aku tunjukkan diatas atau klik kanan-> Add File atau Add Folder
3)
Copy ip address anda dan sebarkan pada kawan2..

4) Siaplah sharing anda. Senang bukan?

Categories:

37 Responses so far.

  1. danny says:

    ok..
    dapat..
    cam ner lak nak cztumze sharing kite???

  2. MTA says:

    kalau nk citer pasal customize sharing memang panjang la. aku gtaw yang basic jela eks.. tekan kat you are in easy mode supaya jadi you are in expert mode. pastu klik menu>>HTML Template>>Edit template. belajar html kat sini http://www.w3schools.com/html/default.asp

    pastu atas initiative sendiri la 2. maklumat lanjut leh bukak forum http://www.rejetto.com/forum/index.php/board,21.0.html

  3. Asuka says:

    camne nak pastikan url kita same je...asyik tukar je url.
    maksud aku, setiap sharing site ade masing2 url. cmne nak adjust dia fixed url tu?

  4. shahmir says:

    Asuka, kejadian tertukar ip ni mungkin sbb ump reset dia punya server kot. Klau nak set ip tetap boleh rujuk sini http://www.umplife.com/computer-internet-f19/macam-mana-nak-settetapkn-ip-adress-utk-pc-kita-t1165.htm

    lps ni mmg x kan tertukar dah..

  5. This comment has been removed by the author.
  6. apesal aku nye link org xleh bukak???

  7. faeizx says:

    cmne nak buat kuar new tab bila org click file? dua new tab boleh ?

  8. mcm mana nk buat sharing dlm blog..lps tu org click kuar churp2 semua tu..:D

  9. king90 says:

    kalau guna line internet selain ump buleh x? contohnya kalu sya guna line tenet lain dan kawan saya guna tenet ump untuk download dari sharing saya...buleh x?

  10. 88aeros says:

    sharing saye akan mnjdi sharing no.1 di UMP ...tnggu!!
    smpi amik phD pon ttap gile sharing.....idop sharing..

  11. admin, mintak tolong letak link ni
    http://toddyfrog.blogspot.com/
    -ToddyFrog

    terima kasih daun keladi

  12. Padin says:

    admin, mntak share link sharing ni.
    http://sikakibising.blogspot.com/
    --> fipper-slick

    thanks

  13. hidupmati says:

    tolong skali tuan tanah masuk list.. tq -MMSharing

  14. Lee Eric says:
    This comment has been removed by the author.
  15. Lee Eric says:
    This comment has been removed by the author.
  16. admin, mntak share link sharing ni.
    http://citerbaikpunya.blogspot.com/
    --CBP
    ...thanxs...

  17. admin ,plz share this link sharing
    http://sharingsharing18.blogspot.com/
    thanks

  18. to admin....
    please add sy dalam sharing UMP...
    thank so much....

    http://hafiezdean.blogspot.com/

  19. kepada admin...
    minta jasa baek anda utk add saya dlm sharing UMP
    terima kasih :D

    http://uchihaamin.blogspot.com/

  20. admin...tlong add yg ni skali...
    sharer lain...

    http://unforgivenmasterofpuppets.blogspot.com/

  21. Petualang says:

    kepada admin yang baik hati,
    pohon jasa baik untk add saya dalam Sharing UMP,

    terima kasih

    http://alifmimjim.blogspot.com/

  22. main bola says:

    to admin....
    please add sy dalam sharing UMP...
    thank so much....

    bolakudikakimu.blogspot.com/

  23. Please put my Sharing into the UMPSharing lists

    http://syahsharing.blogspot.com

  24. please admin masok kan saya dalam sharing ni

    http://ilyasyusof93.blogspot.com/

  25. Admin,,,
    assalamualaikum,,salam sejahtera
    Add saya dalam tu ek

    nama:BerukSengih
    url:http://beruksengih.blogspot.com

  26. @M@R says:
    This comment has been removed by the author.
  27. @M@R says:

    admin, mintak tolong letak link ni

    http://breakingthesilent.blogspot.com

    Thank you

  28. Admin, nak tanya boleh? Siapa admin server CZ tu? Pesan kat dia tukarkan "mp_consistency 0" boleh? Saya tak boleh connect sebab tu.

  29. tlg ltak link ni...thx

    http://january-jane.blogspot.com/

  30. link sharing baru.. tlg daftar ye.. tq
    http://rrastafarian.blogspot.com/

  31. Admin..tlg dftar kat link ni ye

    http://fritzrulez.blogspot.com/

    sharing baru. :D

  32. Admin..tlg dftar kat link ni ye

    http://172.25.161.45/

    sharing baru. :)

  33. saya Ryu says:

    markie
    http://markiesharing.blogspot.com/

  34. http://says.com/my/news/terbongkar-perkara-semua-orang-mesti-tahu-tentang-rokok-haram letak link niey pliz

  35. admin nk tnye, utk bukak sharing ni kene guna cable ke? atau kalau gune wifi / broadband still lg blh bkak sharing ni?

  36. Rocket says:

    min add me babieh!!
    http://rocket9999.blogspot.com/
    tq.

  37. Wei Hao says:

    http://www.ump.edu.my/sayangump/index.php?userid=KA16188

Leave a Reply